27 Temmuz 2012 Cuma

Metal Gear Rising: Revengeance ÖN iNCELEME




KOJIMASIZ BİR MGS !!

Bayonetta ve Vanquish serisinin yaratıcı olan Platinum Games, yeni MGS oyunu ile karşımıza çıkıyor. Kojima ve Metal Gear Solid hastası biri olarak bu olaya çok sıcak bakmasam da firmanın oyunları hep başarılı olmuştu. Yapımcı firma aksiyonu bol, hızlı oynanışı olan, fazla kombolu ama bana göre bir o kadar kötü müzikli oyun yapan bir firma. Dolayısı ile yeni oyunumuz çok hızlı ve bol kombolu hack slash tarzında bir oyun olacağa benziyor.

BEN RAIDEN’ I KIZ SANIYORDUM

İtiraf edeyim Msg 2’ yi oynadığımda Raiden’ ı başlangıçta kız sanmıştım . Raiden çocuğu annesinin karnında olan bir baba adayıymış meğersem. 

Ana karakterimiz Jack. Kendisinden Mgs 2 ile nefret ettiğimiz Raiden olur. Mgs 4' te Cyborg bir ninjaya dönüşmüş ve ezeli düşmanı olan vamp ila kapışması hem gönlümüzü feth etmişti hem de ona olan olumsuz bakış açımızı değiştirmişti.

Oyunun Mgs 2 ile Mgs 4 arasında bir zaman diliminde geçeceği ve Rainde ‘ın nasıl Cyborg Ninjaya dönüştüğünü öğreneceğimizi düşünüyorduk. Ama yeni geçen bilgilerle Raiden’ın farklı bir hikayesi olacağını ve oyunun Mgs 4 sonrasını konu alacağını düşünüyorum. Kojima’ nın hikayesine katkıda bulunmadığı Aksiyonu ve temposu yüksek bir oynanışa odaklı oyun oynayacağı kanaatindeyim.



KALEM KILIÇTAN KESKİNDİ AMA BU OYUNDA DEĞİL !!

Oyun muhtemelen hack slash tarzında olacak. Pmcler , Metal Gear Gekkolar ve özel ajanımsı düşmanlarımız var. Düşmanı yakaladığımızda kafa, kol bacak, ne kadar uzun varsa kesip biçeceğiz ve etrafa sanki fatality yapıyormuşcasına ölüm saçacağız . Elinden eksik olmayan kılıcı ile Raiden Mgs tarihinin en kanlı oyunu ile geliyor. Tabiki sadece kılıç değil kombo atakları dövüş teknikleri de oyunda mevcut olacaktır. Metal Gear Ray’ de bizlerle birlikte olacak. Mgs 2 de takla atıp, stingerla alt ettiğimiz MG Ray’i bu oyunda ordan oraya fırlatıp kesip biçeceğiz ve intikam alacağız.

Oyunda binaların duvarlarına tırmanıp koşacağız ve düşmanlara ani saldırılar yapabileceğiz. yeni oyunumuz gizliliten çok aksiyon odaklı olacak bu yüzden

Motor olarak FOX ENGINE kullanacak. Kojima’ nın olan bu motor, grafiksel olarak bence iyi şeyler ortaya koyacak. İzlediğimiz oyun içi görüntülerde canlı rankler, güzel ışıklandırmalar ve sağlam bir fizik motoru olduğu gözümüzden kaçmadı. Oyunda özellikle uzuv kopmaları benim çok hoşuma gitti.

Sinematiklere dair bir bilgim yok. Umarım diğer Mgs oyunları gibi Metal Gear Rising' de bol ve kaliteli sinematikler olur.



Sesler için bir şey diyemem Platinium Games oyunlarında bana göre müzikler hep kötü oluştur. Japon olan yapımcı zaten oyunlarına Japon tekno müzikler koyuyor.

Şu ana kadar kötü bir Msg oynamadığımızı göz önüne alırsak Platinum Games' in işi zor. Ama yaptığı güzel oyunlarla umut ışığı gösteren firma bence iyi bir oyun yapacak. Oyunun bir an önce çıkmasını ben de merakla bekliyorum.

Güzel grafikleri, bol aksiyonu, kesip biçmeyi sevenlerin gönlünü feth edecek olan oyun, gizliliğe dayalı, öldürmek yerine saklandığımız, hikayesi ile bizi yeri geldiğinde ağlatan MGS hayranlarını ne derece sevindirebilecek hepimiz bekleyip göreceğiz.

2 yorum:

  1. ayıptır sorması oyunu ne zaman oyadınız ben e3'te denedim ve müzikleri falan hiç kötü değil daha mgs yazamıyorsunuz oyun inceliyorsunuz bunlara dikkat edin yayınlaycağım diye acele acele koymuşsunuz bu oyun mgs değil umarım kafanıza dank eder mgs hayranlarını sevindirmek için çıkmıyor aksiyon sevenler ninja oyunu isteyenler için ADI MGR revengeance

    YanıtlaSil
  2. Birincisi bu ön inceleme, ön inceleme yapılırken sağdan soldan araştırılır bilgiler toplanır ve birleştirilir. Bir çok inceleme yazarı bu şekilde yapar bunu. Ön incelemerin bir kısmı tahmin ve görüşten ibarettir. İkinci olarak ben Platinium Games in yaptığı oyunların müziklerini sevmiyorum. Bunu da yazıda belirttim eğer mgs nin tüm serilerini oynadıysan benim gibi bir mgs soundtrack' i gibi sağlam bir müzik olmayak oyunda. hareketli duygusuz müzikler olacaktır.

    YanıtlaSil