24 Ekim 2012 Çarşamba

CYRAX



Safeties Disabled; Combat Mode Engaged



Küçüklüğümden beridir teknolojiye ilgi duydum, bu yüzden teknoloji  hayatımın hep önemli bir parçası oldu. Tabi ki hayatımın parçası olan teknolojideki çekicilik oyun zevkime de yansıdı. Bu yüzden teknoloji ile haşır neşir olan oyunları seviyorum. Örnek vermek gerekirse bir Ages Of Empires hastası değilimdir bana hitap eden oyunlar  Starcraft ve Red Alert' dır.

Doğamda var küçükken hep robot olmak isterdim. Transformers, Voltron gibi arabaya, uçağa dönüşebilsem derdim. Hayal ettiğim şeylerden biri de boynumda küçük bir robot bölümü olması ve yavaş yavaş açılıp özel efektlerle beni robota dönüşmemdi.  Yapmak istediğim yapamadığım bir çok şeyi robotlar yapabiliyor. İnsanlardan  güçlüler, öldürümeleri zor  ve yok edici silahları var. Bunlar  bana çekici geliyor. Dediğim gibi bu olaylar benim oyun zevikimi de etkiledi.

Bir oyun var. O oyundaki karakter bana hep çekici geldi. Sarının ve siyahın birleşimi olan bir zamanlar insanken bir cyborga dönüşen, teleport  yeteneği olan, yeşil ağı ile, göğsünden çıkan bombaları ile rakibe burada her yer tehlikeli dedirten ve son olarak yakın dövüşteki teknolojik komboları ile beni benden alan karakter; CYRAX


Cyrax, Lin Kuei klanına bağlı olan Afro Amerikalı bir insandı . Daha güçlü, duygusuz olması için Sektor, Smoke gibi klanı onu da bir cyborga dönüştürdü. Farklı hikayelerde karşımıza çıksa da ana görevi klanına ihanet eden ve cyborg olmayı reddeden  Sub Zeroyu yakalayıp cyborga dönüştürmekti. Sonra Sonya ve Jax ile arkadaş oldu.

Shao Kahn ve yardakçılarının dünyayı(Earthrealm) işgalinde Sub Zero, Cyrax’ i yendi. İyi olan Sub Zero Shao Kahn’ ı öldürmesi için Cyrax’ i tekrar programladı ama Shao Kahn dünya için savaşan dövüşcüler tarafından yenildi.  Cyrax Shao Kahn’ la karşılaşamadı. Tekrar programlanmak için bekledi. Programlayan kimse olmayınca, Cyrax ‘in dövüş mekanı olan  ve hep arkada planında Cyrax’in çırpınışlarını gördüğümüz çöle( DESERT) batarak bozuldu.

MK Gold da ise Lin Kuei tarafından tamir edildi. Ama ilk Cyrax’ten farklı bir Cyrax vardı ve dostu olan Sektor’u denetlemek için görevlendirildi. Ardından Sonra Cyrax, Sonya ve Jax ile arkadaş olduğunu hatırladı ve tekrar iyi tarafa geçti. Sonya ve Jax tarafından insana dönüştürülen Cyrax 
Sonya’ya ve Jax’ e  minnettar oldu ve Earthrealm’ da gözcü olarak kaldı.

MORTAL KOMBAT 9

Orijinal hikayesi böyle olan Cyrax MK 9‘ da da buna benzer bir hikaye ile başlıyor oyuna. İlk MK turnuvasında iyi olacak dediğimiz karakterimiz oyunun ikinci bölümünde kötü olarak karşımıza çıkıyor.  Bu sefer Sub- Zero yerine önce  Smoke’ u robota çevirmeye çalışıyor ama başaramıyor. Daha sonra Sub Zero’nun kardeşini robota çevirmeyi başarıyor.  Görevini tamamlayan Cyrax oyunun son bölümlerinde  yok ediliyor. 

Yerim kısıtlı olduğu için sonuç olarak  sunu söyleyebilirim Cyrax MK evrenindeki en iyi karakterlerden birisi. Hem sert dövüş yapısı hem de teknolojik desteği arkasına alarak size güzel dövüşler kazandıracaktır. 


Öneri !!

Cyrax’ in en sevdiğim özel atağı ise RAGDOL’dur. Aşağı ileri ve  x kombinasyonu ile rakibin altına doğru  tekme atıyor,  rakip havaya doğru yükseliyor o anda  R1’ e basarsanız rakibi yere savuruyor. Siz de güzel bir kombo yapıyorsunuz :D.   

Not: Rastalı saçları ve teknolojik aletleri ile Cyrax'i ne zaman görsem aklıma Predatorlar geliyor :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder