16 Temmuz 2012 Pazartesi

God Of War: Ascension Ön Bakış



Sparta komutanı Kratos, Barbarlarla savaşında yenilmek üzeredir. Barbarların  Kralı Kratos' la yüz yüze gelmiş ve balyozunu Kratos' un üstüne sallamak üzereyken, Kratos şu cümleleri kurar; “Ares, düşmanlarımı yok et ve hayatım senin olsun..” Gök yüzü bir den aydınlanır ve Ares gelir. Tüm Barbarları yok eden Ares, Kratos' a  Cehennemden gelen Chaos Of Blade' i verir. Kratos kendi  hayatına karşılık, Ares’in ordularını yönetecektir. Kratos Ares’in kölesi olmuştur ve önüne çıkan her yeri, herkesi yok eden canavara dönüşmüştür. Bir gün savaş sırasında kendi köyüne girer. Kandan gözü dönen Kratos, karısı ile Calliope adında ki kızını köy baskını sırasında öldürür.

Kratos çok pişman olmuştur. Daha sonra yanıp tutuşan köyün külleri Kratos’a yapışır ve Kratos’un bedeni beyaz bir renk alır. Kratos bu hali ile Ghost Of Sparta ismi ile anılır. Kratos'un hikayesi böyledir.
Kratos' u kısaca tanıdıktan sonra yeni oyunun neden God Of War 4 olmadığına gelelim. Çünkü oyun hikaye olarak 3. oyunun sonrasından devam etmiyor. Hikayemiz ailemizi katlettikten 6 ay sonrasını konu alıyor. Psp‘ deki Gow oyunlarımız gibi ana hikaye ile eş zamanlı ama bağımsız bir hikaye karşımıza çıkacak. Elimiz de Chaos Of Blade olmasına karşın Kratos daha güçsüz olacağı ve insalcıl olacağı kulağımıza gelen dedikodular arasında. Oyunda yavaş yavaş seviye atlayacağız. Oyunun içerik olarak da bize yeni bir Gow deneyimi sunacak.

Gow tüm serilerinde tek kişilik oynanışa odaklanmıştı. Gow: Ascension ile artık tek kişilik moddun dışında yapımcıların açıklamalarına göre ve yayımladan videoda oyunumuzda çoklu oyuncu modu da olacak. Hikaye modundan bağımsız olacak olan bu modlar sayesinde hem oyunun süresini uzatmış hem de çoklu oyun deneyimi ile Gow severlerin eğlecesine eğlence katacak gibi görüyonur. Elinizde uzun bir süre oynanacak bir Gow oyununa kimse hayır demez.



Çoklu oyuncu modlarının detayları neler ? Öncelikle kötü haber vereyim çok oyuncu modlarında Kratos' u yönetmeyeceğiz. Biliyorum gözlerinizden 2 damla yaş döküldü ama ne yazık ki böyle. Kratos yerine ona benzeyen iri yarı karakterlerimiz olacak.Bu karakterler Kratos’ u aratmayacaklar ve farklı şekillerde olacaklar. Zırh, kıyafet ve silah özelleştirmelerimiz olacak ve kendi karakterimizi yaratabileceğiz. Ayrıca Kendi takımımız için taraf seçim yapacağız. Ares, Hades, Zeus tarafı gibi. Ardından online areneya adımızı atacağız.

Sekiz kişiye kadar çoklu moda destek vercek olan oyunda 4 kişilik takımlar olacak. Kendimizi ve bölgemizi savunacağız. Bölgemizi savunup düşmanları yok edersek sırada dev bosslar olacak ve takım arkadaşlarımızla beraber koca bossları al aşağı etmek için mücadele vereceğiz. Zaten izlediğimiz video da ağzımızın suyu da akmadı değil. Bir kaç karekter bir olup koca Tek gözün gözünü vahşi bir şekilde yerinden söktü.

                       


Oyunda online ve offline oynama seçneği ile 4 adette çoklu oyuncu modu olacak.

Grafiklere de değinmeden edemeyeceğim. Gow 3 bildiğiniz Playstation 3’ te hiç frame düşmesi olmadan arkaplanda yaşan bir dünya ile çok akıcı bir şekilde oynayabiliyorduk. Eklemek gerekirse de o zaman PS 3‘ ün gücünü gösteren sağlam grafikli bir kaç oyundan biriydi. Yeni oyunda grafikler Gow 3’ ün grafik motorunun modifiye edilmiş halini ile karşımıza çıkacak. Kaplamalar ve ışıklandırılmalar detaylanacak. Kısacası görsel bir şölen bizi bekliyor olacak. Tabi ki en çokta Kratos’ u merak ediyor olacağız


God Of War serisinin tüm oyunlarını oynamış biri olarak Gow ascension 2013 yılının en çok konuşulan oyunlarından biri olacak diye düşünüyorum. Kratos ile kaosu yaratmak için biraz daha beklememiz gerekecek.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder